WiFi

Wi-Fi (uit te spreken als Waifai, maar Wiefie is ook ingeburgerd in het Nederlands) is een trademark voor draadloze netwerkproducten, die voldoen aan de internationale standaard IEEE 802.11. Het trademark Wi-Fi wordt toegekend door de organisatie Wi-Fi Alliance. Een product kan dit keurmerk verkrijgen als het aan bepaalde functionaliteits- en prestatieeisen voldoet. Producten met Wi-Fi trademark hebben gebruik van de 2,4 Ghz en/of 5,0 Ghz-band. De naam Wi-Fi is een knipoog naar Hi-Fi (high fidelity), maar Wi-Fi staat niet, zoals velen wellicht denken, voor Wireless Fidelity.

 

Wi-Fi en beveiliging

Wi-Fi netwerken (zoals thuisnetwerken voor internet) kunnen beveiligd worden door middel van versleuteling. De twee meest voorkomende standaarden zijn WEP en WAP. WAP wordt echter aanbevolen boven WEP, omdat WAP moeilijker te kraken is.

 

WiFi Hotspots

In het buitenland kun je op veel plaatsen WiFi hotspots vinden, waar je gratis of tegen betaling gebruik van kunt maken. Deze WiFi hotspots vind je bijvoorbeeld bij hotels, café´s en ketens als Starbucks en McDonalds. Door gebruik te maken van WiFi hotspots kun je je kosten sterk naar beneden brengen.

 

Alle nieuwe Huawei toestellen hebben ook het Wi-Fi logo en voldoen dus aan de standaarden van de Wi-Fi alliance.

Deel deze pagina
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter